Tuesday 18 August 2009

Recension av "Varggropen"

I motsats till tidningen Östran (se nedan) har jag fått en hyfsat bra recension av min senaste bok i Bibliotekstjänsts månadstidning BTJ (till tjänst för de svenska biblioteken i deras val av bokinköp).
Här följer den.

”Pseudonymen Måns Ripa skriver kriminalhistorier från Kalmartrakten. Detta är den tredje i serien och anknyter till bok nummer ett. En svensk skojare flyr till varmare breddgrader men råkar i klorna på maffian, som han dumt nog försöker lura. Han försöker gömma sig i en liten håla i skogen nära Söderåkra men spåras upp. En serie komplikationer inträffar när maffian sänder ner en representant från Stockholm för att hämnas, vilket leder till en skojaraffär med naiva lokala politiker inblandade. Rättvisan skipas dock till slut genom ingripande av en till synes blek liten bibliotekarieflicka med ett mycket vänsterorienterat politiskt förflutet.
Skrönan är klar underhållande och spännande med trovärdiga skildringar av de inblandade personerna. Språket är vårdat, karikatyrerna av kommunpolitikerna roliga, kanske till och med tänkbara. Jag tycker nog att detta är den bästa av de tre böckerna i trilogin.
Bengt Källén”

No comments: